Vi arbejdede ud fra KIE modellen, som går ud på at der er fem faser : Rammesættende fase, hvor man sætter rammerne for opgaven, kreativ fase hvor man finder på idéer igennem øvelser, innovativ fase hvor der skal sorteres i idéer, entreprenør fase hvor selve opgaven udføres og til sidst reflektive fase hvor der reflekteres over processen.
I den første fase (den kreative fase), skulle vi have en masse ord og idéer på banen. Vi fik udleveret et magasin, og nogle bogstaver (vi havde j - p). Alle de inspirerende ting vi så i magasinerne (farver, materialer, værker, mønstre mm), skulle vi så skrive ned på en post-it, men det skulle starte med bogstaverne j, k, l, m, n, o eller p. Det var en sjov måde at arbejde på, og vi fandt alverdens (mærkelige) ord! Ordene blev dog hurtigt til idéer, som man så videreudviklede. Idéen vil man ikke have fundet på, hvis man ikke havde haft ordet i første omgang, så det var en god måde at arbejde på!
Næste gang skulle vi havde 2 konkrete idéer med hver, og så skulle vi videre til den innovative fase, hvor vi skulle have fundet frem til den endelig idé! Jeg skulle stå for den innovative fase, hvilket var udfordrende - men også rigtig fedt! Jeg troede ikke jeg skulle være på i mere end max 30 minutter, men det endte med at tage størstedelen af vores undervisningstid. Er dog meget tilfreds med mit arbejde, og glad for de andre synes det var gået godt.
Jeg havde forberedt nogle punkt : økonomi, plads, tid, materialer og 'kan vi'? Hvis der var nogle af idéerne der røg ind under de punkter, valgte vi dem fra. Det kunne f.eks. være at projektet var for tidskrævende, for dyrt, eller at det ikke kunne lade sig gøre. Til sidst stod vi tilbage med temaet 'silhouetter', som vi alle var vilde med.
Vi gik derefter over i idræt for at se på pladsen, og få flere idéer. Vi endte med at vi alle skulle have hver vores MDF plade at male på, hver vores udøver og hver vores farve. Der skulle være fokus på bevægelse, og derfor skulle vi alle til næste gang forberede nogle skitser. Der skulle være tre skitser, som lavede den endelige bevægelse. Disse skal så males lidt forskudt af hinanden på MDF pladen, hvor den farve vi har går fra lys til mørk.
Her er min skitse. Den første vil være en meget lys blå, den næste en mere mørk blå, og den sidste skal være helt blå.
Det var svært at tegne disse skitser, da anatomien skal være korrekt, og det er noget jeg finder meget svært. Jeg synes dog det endte med at være et okay resultat, men jeg brugte også lang tid på det.
Dette projekt er så ambitiøst, og vi alle synes det er svært at få dem til at fungerer anatomisk, så jeg tror ikke det kan bruges i folkeskolen. Måden vi fandt frem til idéen er dog god, så den kreative og den innovative proces, vil jeg helt sikkert tage med videre og bruge igen. Dog kan den innovative proces være svært, da nogen mennesker får ejerfornemmelse over deres idé, samt kan blive såret hvis den bliver fravalgt. Så når man står for den proces, er det vigtigt at have følehornene ude, så man er sikker på alle bliver hørt og alle er glade for den endelige idé.